webdesign, webhosting, software, sítě, databáze
Každý problém má své řešení.

Aktuality

PF 2019 (21.12.2018)

AIKEN Vám přeje veselé Vánoce a mnoho zdraví, štěstí a úspěchů v roce 2019.

Vydání knihy Staré/nové kutnohorské pověsti (13.12.2017)

Vydali jsme výpravnou, celobarevnou knihu Staré/nové kutnohorské pověsti od akademické malířky Jitky Jelínkové. Knihu si můžete objednat v našem LinuxMarketu nebo zakoupit v kutnohorských knihkupectvích a na dalších místech.

další články ze sekce Aktuality...

Doporučujeme


Firemní blog

RoundCube a třísloupcové zobrazení (23.8.2013)

S rozmachem širokoúhlých monitorů se postupně mění také uživatelská rozhraní programů. Například při práci s poštou je dnes standardem třísloupcové zobrazení. Jak ho získat ve webmailu RoundCube?

Proč používat službu Přidej.cz? (22.3.2013)

Služba Přidej.cz spojuje hned tři hodnoty na jednom místě, a to zcela zdarma. Usnadňuje sdílení, posiluje SEO a nabízí přístup k zajímavým odkazům a k informacím o nich.

další články ze sekce Firemní blog...

Zprovoznění IPv6

Na všech serverech hostingu AIKEN byla zprovozněna komunikace pomocí protokolu IP verze 6 (IPv6). Znamená to, že všechny služby (například webové stránky, FTP, e-mail, Subversion atd.) jsou nyní dostupné i tímto protokolem.

V souvislosti s tím byly pro doménu aiken.cz vytvořeny příslušné AAAA záznamy. Záznamy pro další domény spravované společností AIKEN s.r.o. budou doplněny v blízké době. Možnost reálného využití IPv6 pro komunikaci bude nyní záviset na možnostech protistrany (klienta nebo například cílového poštovního serveru).

Proč je protokol IPv6 důležitý? Starý protokol IP verze 4 (IPv4), dosud využívaný pro drtivou část komunikace na Internetu, má různé nedostatky, které vedly k vývoji novější verze protokolu. Nejvýznamnějším nedostatkem IPv4 je velmi omezený počet využitelných adres (teoreticky 232, tedy okolo 4 miliard; reálně o dost méně). Nyní jsou vyčerpány již téměř všechny dostupné adresy – na úrovni globálního přidělování budou zcela vyčerpány během 1–3 měsíců, ještě několik dalších měsíců až let bude možné čerpat ze zásob jednotlivých kontinentů. Poté už bude další rozšiřování Internetu velmi obtížné (a řešitelné jen za cenu značných omezení), nepřejde-li se na novou verzi komunikačního protokolu: IPv6.

Protokol IPv6 nabízí teoreticky 2128 adres, tedy nesrovnatelně více než IPv4. Umožňuje proto, aby každý obyvatel planety používal libovolný počet zařízení (počítačů, mobilních telefonů, PDA apod.) připojených k Internetu a každé z těchto zařízení mohlo bezproblémově a bez jakýchkoli technických „berliček“ komunikovat s jiným zařízením. Kromě toho má i řadu dalších technických výhod, které jsou také důvodem k jeho nasazení.

Další informace o IPv6

Zpět do sekce Aktuality


AIKEN s.r.o.
Lorecká 465, 284 01 Kutná Hora
tel. 312 312 413, mobil 606 362 315
www.aiken.cz, aiken@aiken.cz

GEO: 049.95426, 015.27013