webdesign, webhosting, software, sítě, databáze
Každý problém má své řešení.

Aktuality

PF 2019 (21.12.2018)

AIKEN Vám přeje veselé Vánoce a mnoho zdraví, štěstí a úspěchů v roce 2019.

Vydání knihy Staré/nové kutnohorské pověsti (13.12.2017)

Vydali jsme výpravnou, celobarevnou knihu Staré/nové kutnohorské pověsti od akademické malířky Jitky Jelínkové. Knihu si můžete objednat v našem LinuxMarketu nebo zakoupit v kutnohorských knihkupectvích a na dalších místech.

další články ze sekce Aktuality...

Doporučujeme


Firemní blog

RoundCube a třísloupcové zobrazení (23.8.2013)

S rozmachem širokoúhlých monitorů se postupně mění také uživatelská rozhraní programů. Například při práci s poštou je dnes standardem třísloupcové zobrazení. Jak ho získat ve webmailu RoundCube?

Proč používat službu Přidej.cz? (22.3.2013)

Služba Přidej.cz spojuje hned tři hodnoty na jednom místě, a to zcela zdarma. Usnadňuje sdílení, posiluje SEO a nabízí přístup k zajímavým odkazům a k informacím o nich.

další články ze sekce Firemní blog...

Internet Explorer 7 je definitivně mrtev

Webový prohlížeč Windows Internet Explorer 7 masivně mizí z počítačů a je nahrazován novější verzí 8. Je to dobře, verze 7 byla v podstatě nedodělek - i když vyšla po tolika letech od verze 6, obsahovala mnoho starých chyb, které byly definitivně odstraněny až ve verzi 8.

Po dlouhém spánku Microsoftu, kdy nevyšla žádná verze prohlížeče Internet Explorer, která by nahradila zastaralou a bugovitou verzi 6, jsme se dočkali verze 7. Ta sice přinášela chybějící funkcionalitu (např. tabbed browsing) a opravovala některé chyby, nicméně plno chyb a nedostatků zůstalo.

Podíl IE 7 stoupal pomalu, nakonec dosáhl ani na 33 % a už se vydal směrem dolů. A tento pokles nastal ještě dříve, než vyšla verze 8. Stály za ním především další prohlížeče (hlavně Google Chrome), ale i záhadný krátkodobý návrat verze 6. Po startu verze 8 (18. týden 2009) se IE 7 začal mohutně propadat a dnes už nemá ani 21 %. Naopak verze 8 již dosáhla stejného podílu jako má obstarožní šestka.

Informace je to jednoznačně pozitivní, protože osmá verze je již velmi kompatibilní se standardy a doporučeními, takže lze v zásadě vyvíjet jednu verzi webu a ta bude fungovat ve všem. Momentálně bylo často potřeba držet tři verze (IE 6, IE 7 a všechno ostatní), v budoucnu už to nebude potřeba. Takže ještě by bylo dobré, aby vymizel starý IE 6 (což se bohužel asi hned tak nestane) a život bude hned snazší.

Uvedené informace byly získány 2.8.2009 a jsou založeny na měřeních serveru TOPlist. Platí tedy jen pro stránky zaregistrované na tomto serveru a jen pro interpretaci podle použité metodiky.


Článek byl původně napsán pro blog na serveru ABC Linuxu.

Zpět do sekce Firemní blog


AIKEN s.r.o.
Lorecká 465, 284 01 Kutná Hora
tel. 312 312 413, mobil 606 362 315
www.aiken.cz, aiken@aiken.cz

GEO: 049.95426, 015.27013