webdesign, webhosting, software, sítě, databáze
Každý problém má své řešení.

Aktuality

PF 2019 (21.12.2018)

AIKEN Vám přeje veselé Vánoce a mnoho zdraví, štěstí a úspěchů v roce 2019.

Vydání knihy Staré/nové kutnohorské pověsti (13.12.2017)

Vydali jsme výpravnou, celobarevnou knihu Staré/nové kutnohorské pověsti od akademické malířky Jitky Jelínkové. Knihu si můžete objednat v našem LinuxMarketu nebo zakoupit v kutnohorských knihkupectvích a na dalších místech.

další články ze sekce Aktuality...

Doporučujeme


Firemní blog

RoundCube a třísloupcové zobrazení (23.8.2013)

S rozmachem širokoúhlých monitorů se postupně mění také uživatelská rozhraní programů. Například při práci s poštou je dnes standardem třísloupcové zobrazení. Jak ho získat ve webmailu RoundCube?

Proč používat službu Přidej.cz? (22.3.2013)

Služba Přidej.cz spojuje hned tři hodnoty na jednom místě, a to zcela zdarma. Usnadňuje sdílení, posiluje SEO a nabízí přístup k zajímavým odkazům a k informacím o nich.

další články ze sekce Firemní blog...

Odborné články – magazín LinuxEXPRES

Internetový magazín LinuxEXPRES je časopisem určeným primárně pro uživatele (nikoli pro vývojáře). Tomu odpovídá volba a celkové pojetí článků, které většinou nekladou na čtenáře nároky v podobě nutnosti znát technologické detaily. Naopak, cílem je, aby článkům porozuměl kdokoliv, kdo ovládá běžnou práci s počítačem. LinuxEXPRES původně vycházel v tištěné podobě, nyní je stoprocentně webovým magazínem.

Lukáš Jelínek nyní především spravuje sekci novinek (publikace čerstvých informací ze světa Linuxu a IT obecně, zhruba s denní četností), připravuje však i běžné články na různá témata.

Vybrané články Lukáše Jelínka v magazínu LinuxEXPRES

  • KDE 4.9: Méně je někdy více
    Čísla verzí čtyřkové řady utěšeně stoupají, pětková řada zatím není na dohled. Taková je nyní situace u grafického desktopu KDE, u něhož právě příchod verze 4.0 znamenal revoluci, se kterou se leckdo nesmířil dodnes. Nyní přichází verze 4.9, a podobně jako všechny předchozí verze této řady, i ona slibuje nemálo zajímavých novinek.
  • Návrh databází a sestav pomocí online platformy Zoho
    Mezi méně běžné online služby patří ty, které slouží k návrhu a implementaci databázových aplikací a reportů. Balík Zoho obsahuje aplikace, které lze použít pro jednoduché případy nasazení takových služeb.
  • Hardware v distribuci openSUSE - Modem, připojení k internetu
    Mezi síťová zařízení patří i modemy a další zařízení určená pro "modemový" způsob síťové komunikace. V distribuci openSUSE jsou pro tato zařízení připraveny dvě specifické sekce v programu YaST2, pomocí nichž lze takovou komunikaci zprovoznit velmi rychle a bez zvláštních znalostí.
  • Recenze knihy Blogy: Publikuj a prosperuj
    Spolu s obecným rozmachem blogů se začala rozvíjet i specifická oblast jejich použití - pro méně formální firemní komunikaci. Není proto divu, že začaly vznikat také knihy zaměřené na firemní blogy. Patří mezi ně i tato, od autorů Byrona a Brobacka, která může prosperitou ve svém názvu již předem přitahovat pozornost. Oprávněně?
  • GanttProject: Software pro řízení projektů
    GanttProject je svobodný program pro řízení projektů. Jeho tvůrci si kladou za cíl vyjít vstříc těm, kdo nechtějí platit velké částky za proprietární programy tohoto druhu nebo prostě mají rádi svobodný software. Podívejme se, jak se mimo jiné funguje spolupráce s Microsoft Office Project.
Zpět do sekce Publikační činnost (aktuální)


AIKEN s.r.o.
Lorecká 465, 284 01 Kutná Hora
tel. 312 312 413, mobil 606 362 315
www.aiken.cz, aiken@aiken.cz

GEO: 049.95426, 015.27013