webdesign, webhosting, software, sítě, databáze
Každý problém má své řešení.

Aktuality

PF 2019 (21.12.2018)

AIKEN Vám přeje veselé Vánoce a mnoho zdraví, štěstí a úspěchů v roce 2019.

Vydání knihy Staré/nové kutnohorské pověsti (13.12.2017)

Vydali jsme výpravnou, celobarevnou knihu Staré/nové kutnohorské pověsti od akademické malířky Jitky Jelínkové. Knihu si můžete objednat v našem LinuxMarketu nebo zakoupit v kutnohorských knihkupectvích a na dalších místech.

další články ze sekce Aktuality...

Doporučujeme


Firemní blog

RoundCube a třísloupcové zobrazení (23.8.2013)

S rozmachem širokoúhlých monitorů se postupně mění také uživatelská rozhraní programů. Například při práci s poštou je dnes standardem třísloupcové zobrazení. Jak ho získat ve webmailu RoundCube?

Proč používat službu Přidej.cz? (22.3.2013)

Služba Přidej.cz spojuje hned tři hodnoty na jednom místě, a to zcela zdarma. Usnadňuje sdílení, posiluje SEO a nabízí přístup k zajímavým odkazům a k informacím o nich.

další články ze sekce Firemní blog...

Odborné články - magazín LinuxZone

Magazín LinuxZone se zaměřuje především na pravidelné seriály, jak informativní, tak výukové. Byl to v zásadě první internetový časopis, který se výrazně zaměřoval na uživatele systému Linux (nikoli pouze na odborníky) a přinášel tedy články vhodné pro ty, kdo počítač používají jako nástroj pro běžné činnosti.

Vybrané články Lukáše Jelínka v magazínu LinuxZone

  • Velká kniha digitální fotografie
    Máme tady opět knihu o digitální fotografii, tentokrát od trojice českých autorů - ti neslibují "snadný úvod", ale spíš důkladnější proniknutí do celé problematiky. A hned na počátku je třeba uvést, že stvořili velké dílo, které se dobře čte a kdo do něj nahlédne, nerad knihu zavře dřív, než by ji dočetl.
  • Webdesign - Nenuťte uživatele přemýšlet!
    Většina diskusí a úvah okolo tvorby WWW prezentací se zaměřuje na programátorskou stránku věci, případně grafickou úpravu. Poněkud stranou zůstává něco, čemu se dá říct "použitelnost". V praxi to znamená snadné ovládání, dobrou logickou strukturu a konzistenci atd. - aby zkrátka uživatel nemusel přemýšlet a tápat, jak udělat to či ono. Naštěstí existuje kniha, která se na tuto oblast zaměřuje a každého rychle uvede do obrazu.
  • Video na počítači
    O zpracování videa na počítači toho bylo, zejména v poslední době, napsáno již mnoho. Kniha Video na počítači od Jana Juřicy, vydaná nakladatelstvím Computer Press, má tedy svůj úkol opravdu těžký. Podíváme se, co nám přináší nového a čeho jsme se naopak nedočkali.
  • Průvodce GIMPem II. - kreslení, úpravy obrázků
    V úvodní části seriálu o grafickém editoru GIMP jsme se zabývali základními operacemi s programem. Nyní přejdeme k zajímavějším věcem - vlastnímu kreslení a dalším úpravám obrázků. GIMP poskytuje pro tyto činnosti širokou škálu nástrojů a pomůcek.
Zpět do sekce Publikační činnost (historická)


AIKEN s.r.o.
Lorecká 465, 284 01 Kutná Hora
tel. 312 312 413, mobil 606 362 315
www.aiken.cz, aiken@aiken.cz

GEO: 049.95426, 015.27013