webdesign, webhosting, software, sítě, databáze
Každý problém má své řešení.

Aktuality

PF 2019 (21.12.2018)

AIKEN Vám přeje veselé Vánoce a mnoho zdraví, štěstí a úspěchů v roce 2019.

Vydání knihy Staré/nové kutnohorské pověsti (13.12.2017)

Vydali jsme výpravnou, celobarevnou knihu Staré/nové kutnohorské pověsti od akademické malířky Jitky Jelínkové. Knihu si můžete objednat v našem LinuxMarketu nebo zakoupit v kutnohorských knihkupectvích a na dalších místech.

další články ze sekce Aktuality...

Doporučujeme


Firemní blog

RoundCube a třísloupcové zobrazení (23.8.2013)

S rozmachem širokoúhlých monitorů se postupně mění také uživatelská rozhraní programů. Například při práci s poštou je dnes standardem třísloupcové zobrazení. Jak ho získat ve webmailu RoundCube?

Proč používat službu Přidej.cz? (22.3.2013)

Služba Přidej.cz spojuje hned tři hodnoty na jednom místě, a to zcela zdarma. Usnadňuje sdílení, posiluje SEO a nabízí přístup k zajímavým odkazům a k informacím o nich.

další články ze sekce Firemní blog...

FAR Manager - vynikající správce souborů

Nedávno byla vydána nová verze výtečného správce souborů: FAR Manager 2.0. Program je k dispozici zcela zdarma, je extrémně rychlý a nabízí širokou škálu funkcí pro práci se soubory, s možností dalšího rozšiřování pomocí doplňků (např. WinSCP pro šifrovaný přenos souborů). Nezamlouvá-li se vám dosud používaný způsob práce se soubory, určitě FAR vyzkoušejte.

Program FAR Manager možná někomu svým vzhledem připomene "dřevní doby" počítačového věku - doby, kdy se pracovalo v programech běžících pod operačním systémem DOS. Není to náhoda. FAR opravdu používá textově orientované uživatelské rozhraní. Ovšem i v době, kdy se programy ovládají především myší, má takové řešení na počítači své místo, protože hlavně pro častější operace se soubory nabízí podstatně vyšší efektivitu než klikání v oknech.

Kdo nikdy FAR Manager nevyzkoušel, měl by tak učinit nyní - to proto, že na rozdíl od dřívějška, kdy se za licenci k programu platilo (přestože šlo si program zdarma vyzkoušet), je dnes používání zdarma. Program zabere jen velmi málo místa jak na disku, tak při běhu v paměti.

Hlavní důvody, proč používat FAR Manager, jsou dva. Jednak je to úžasná efektivita při práci se soubory. Máte-li rychle nahlédnout do souborů, případně je vybrat podle určitých kritérií (např. přípony názvu), a poté někam přesunout nebo překopírovat, umožňuje zdánlivě "předpotopní" ovládání provádět tyto operace velmi rychle. Přechody mezi úrovněmi adresářů trvají většinou nepostřehnutelnou dobu, náhled souborů i jejich editace se otevírají také okamžitě.

Druhým důvodem je široká škála funkcí. Kromě všech běžných operací se soubory program zvládá různé hromadné operace (vyhledávání, přejmenovávání, operace s právy apod.), umožňuje plně využít věci jako odkazy na soubory a adresáře, výborně pracuje se síťovými prostředky, obsahuje správce úloh a procesů atd.

Kdo má 64bitovou verzi Windows, ocení i to, že existuje verze přímo pro tento systém a není třeba dělat různé kompromisy známé u jiných souborových správců existujících dosud jen ve 32bitové verzi.

FAR Manager je zkrátka programem, který určitě stojí za vyzkoušení, i když u něj třeba nakonec nezůstanete. Je málo programů, které lze označit za bezvýhradně kvalitní. FAR však mezi ně zcela zaslouženě patří.

Zpět do sekce Firemní blog


AIKEN s.r.o.
Lorecká 465, 284 01 Kutná Hora
tel. 312 312 413, mobil 606 362 315
www.aiken.cz, aiken@aiken.cz

GEO: 049.95426, 015.27013