webdesign, webhosting, software, sítě, databáze
Každý problém má své řešení.

Aktuality

PF 2019 (21.12.2018)

AIKEN Vám přeje veselé Vánoce a mnoho zdraví, štěstí a úspěchů v roce 2019.

Vydání knihy Staré/nové kutnohorské pověsti (13.12.2017)

Vydali jsme výpravnou, celobarevnou knihu Staré/nové kutnohorské pověsti od akademické malířky Jitky Jelínkové. Knihu si můžete objednat v našem LinuxMarketu nebo zakoupit v kutnohorských knihkupectvích a na dalších místech.

další články ze sekce Aktuality...

Doporučujeme


Firemní blog

RoundCube a třísloupcové zobrazení (23.8.2013)

S rozmachem širokoúhlých monitorů se postupně mění také uživatelská rozhraní programů. Například při práci s poštou je dnes standardem třísloupcové zobrazení. Jak ho získat ve webmailu RoundCube?

Proč používat službu Přidej.cz? (22.3.2013)

Služba Přidej.cz spojuje hned tři hodnoty na jednom místě, a to zcela zdarma. Usnadňuje sdílení, posiluje SEO a nabízí přístup k zajímavým odkazům a k informacím o nich.

další články ze sekce Firemní blog...

RoundCube a třísloupcové zobrazení

S rozmachem širokoúhlých monitorů se postupně mění také uživatelská rozhraní programů. Například při práci s poštou je dnes standardem třísloupcové zobrazení. Jak ho získat ve webmailu RoundCube?

RoundCube je vynikající program pro webový přístup k poště. Jeho už tak dost bohatou škálu funkcí lze ještě dále rozšiřovat pomocí doplňků. Proto pokud nějaká důležitá funkce přímo v programu chybí, je poměrně pravděpodobné, že pro ni existuje doplněk – ať už přímo v základní instalaci nebo jinde.

Třísloupcové zobrazení při práci s poštou je na širokoúhlém monitoru velmi příjemné. Klasické rozdělení (tedy náhled zprávy pod jejich seznamem) znamená, že je na šířku k dispozici zbytečně mnoho místa a současně se ho nedostává na výšku – tedy je vidět jen malá část zprávy nebo seznamu zpráv. Používáte-li webové poštovní rozhraní RoundCube, nejspíš brzy přijdete na to, že tam třísloupcové zobrazení není. Co tedy s tím?

Prvním krokem je instalace doplňku threecol. Stačí si ho stáhnout třeba právě z GitHubu, v adresáři plugins na serveru vytvořit adresář treecol a do něj umístit všechny soubory doplňku. Pak je samozřejmě potřeba v konfiguračním souboru doplněk přidat do seznamu těch povolených. Na webhostingu AIKEN je nainstalována verze s češtinou, jinak si lze češtinu stáhnout také zde.

Tím je vyřešena podpora třísloupcového zobrazení, pak je potřeba ji ještě zapnout. Lze to udělat buď globálně jako výchozí nastavení (do konfigurace se přidá $rcmail_config['previewpane_layout'] = 'right';), jinak si to může každý uživatel nastavit po svém. Stačí otevřít nastavení a tam vybrat Vlastnosti a Zobrazení schránky. Z rozbalovacího seznamu u parametru Zobrazit panel náhledu se potom vybere vpravo od seznamu zpráv a je hotovo.

Zpět do sekce Firemní blog


AIKEN s.r.o.
Lorecká 465, 284 01 Kutná Hora
tel. 312 312 413, mobil 606 362 315
www.aiken.cz, aiken@aiken.cz

GEO: 049.95426, 015.27013